fbpx

Waar Is Driftwood Distillery?

Driftwood Distillery is gevestigd in het Vliegkamp (vliegveld) in Valkenburg. Het gebied is rijk aan geschiedenis, ligt te midden van fietspaden, bollenvelden, landbouwgrond en natuurlijk … naast het strand.

beach

Vandaag delen we de vliegbasis met Soldaat Van Soldat Van Oranje de langstlopende Nederlandse musical is. Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van een jongeman die opgroeit in Wassenaar, naar de universiteit gaat in Leiden en in de Tweede Wereldoorlog ontsnapt naar Londen ontsnapt waar een geheime verzetsbeweging bestond. Meer dan 2,5 miljoen mensen hebben de musical die in 2010 is begonnen gezien en nog steeds trekt deze volle zalen.

Vliegkamp Valkenburg werd gebouwd in 1939, maar werd niet afgerond vóór het begin van de Tweede Wereldoorlog. Het werd overgenomen door de Duitsers omdat het van strategisch belang werd geacht. Maar omdat het vliegveld niet was voltooid konden de vliegtuigen die landden helaas niet meer opstijgen

Vliegkamp Valkenburg is ook een van de belangrijkste locaties waar voedsel werd gedropt als onderdeel van een humanitaire missie. Op 1 mei 1945 lieten B17s in het kader van Operatie Chow Hound voedselpakketten over Valkenburg vallen. Operatie Chow Hound was het Amerikaanse deel van een geallieerde missie die was overeengekomen als deel van een vredesverdrag tussen het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. De missie was bedoeld om verlichting te brengen voor de Nederlanders tijdens de Hongerwinter (Sept 1944 – May 1945). In deze periode stierven tussen 18 en 22.000 mensen aan ondervoeding en hongersnood. Lees hier meer over Chow Houndhere Vliegkamp Valkenburg was the airfield that the Dutch Royal Family returned to after WWII

Vliegkamp Valkenburg was een werkende luchthaven tot 2006, in gebruik door de Koninklijke Marine vanaf 1947 tot het vliegveld sloot. Het ligt tussen Katwijk, Leiden en Wassenaar en vandaag zijn er veel plannen voor de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan wonen, drone testen en natuurlijk distilleren!

bach town

Katwijk is een populaire Nederlandse kustplaats met een sterke visgeschiedenis en de thuisbasis van een Romeinse legernederzetting. Het zandstrand is 4,5 km lang en leidt naar de stranden van Scheveningen en helemaal naar Zandvoort in het noorden. Tussen juni tot september is het een feest stad waar de strandpaviljoens, cafés en terrassen vol zitten met toeristen die van de zon genieten!

Wassenaaris een prachtig klein stadje met een dorpsgevoel dat ook de thuisbasis is van de Nederlandse koninklijke familie. Omdat Wassenaar halverwege tussen Den Haag en Amsterdam ligt, is het een plek waar veel expats wonen en is dit een geweldig stadje om te bezoeken voor koffie, lunch en om mensen te kijken!

church
canals

Leiden is een prachtig klein stadje met een dorpsgevoel dat ook de thuisbasis is van de Nederlandse koninklijke familie. Omdat Wassenaar halverwege tussen Den Haag en Amsterdam ligt, is het een plek waar veel expats wonen en is dit een geweldig stadje om te bezoeken voor koffie, lunch en om mensen te kijken!