fbpx

How We Make Our Gin

Wij zijn een ambachtelijke distilleerderij Wij zijn klein en boutique. We bezetten een ruimte van 140m2 en onze distilleerderij heeft de mogelijkheid om alles te doen, van distilleren, bottelen, etiketteren, opslaan, proeven en verkopen. We hebben ambachtmachines uit alle hoeken van de wereld gekocht en aangepast en aangepast om ervoor te zorgen dat we gin van hoge kwaliteit produceren die een lach op je gezicht en een warme gloed om je heen laat!

Iedereen heeft een verhaal te vertellen en dit is het verhaal van hoe we onze gin maken. Als u meer wilt weten, zijn we beschikbaar voor evenementen en proeverijen

We beginnen met het koud macereren van de jeneverbes in een neutrale graan alcohol. De jeneverbes werkt als het centrale zenuwstelsel van gin. Het is de basis voor alle gins en het profiel ervan verandert tijdens het distilleren. Het kan van redelijk citroenachtig qua smaak tot kruidig gaan, zelfs tot het karakter van dennen en wat houtachtig. Alle andere plantaardige producten komen op verschillende punten van het profiel de jeneverbes tegen om meer complexiteit en… gin-nigheid toe te voegen!

Koud macereren betekent dat de jeneverbesaroma’s langzaam in de neutrale graan alcohol worden vrijgegeven. Het geeft het een rijke theekleur en een zeer krachtig aroma! Eenmaal klaar, voegen we dit mengsel toe aan de ketel.

Onze benadering van distilleren staat ook bekend als “een kans”. We destilleren slechts eenmaal bij het maken van onze gin. We zorgen ook voor een combinatie van dampinfusie en weken. Sommige van onze plantaardige producten hangen in kleine zakken en worden ingebracht in de gin, anderen blijven samen met het mengsel in de pot.

boxes
bottles

Dus wat zit er in ons recept? Natuurlijk is dit een handelsgeheim, maar je kunt er zeker van zijn dat we hoofdbestanddelen als kardemom, koriander, citrus en specerijen niet vergeten. Afhankelijk van de stijl van gin die we gaan maken wisselen we de hoeveelheden af om verschillende smaken te benadrukken. Ook gebruiken we verschillende snelheden bij destillatie en de hoeveelheid hitte die we toevoegen om het profiel te wijzigen. Het mag dan misschien in de fles een heldere vloeistof zijn, maar geen van onze gins smaakt hetzelfde.

Destillatie duurt normaal ongeveer vier uur. Wat we maken is ingedeeld in drie categorieën; kop, hart en staart. Het hart is wat we gebruiken om onze gin te maken. Wat uit het hart komt is tussen de 76 en 79 procent alcohol.

Op dat moment moeten we nog een beslissing nemen; mengen of bewaren als een unieke run. Welke beslissing we ook nemen, we laten de gin normaal ongeveer een week rusten. Daarna gaan we verdunnen. We verdunnen alleen met geïoniseerd water, dus dat betekent dat wanneer je onze gin drinkt, je gedistilleerde gin drinkt. Er is geen andere alcohol toegevoegd en er zitten geen andere essenties. We hoeven niets te “maskeren”

urns
bottling

Als we eenmaal verdund hebben dan laten we de gin opnieuw ongeveer drie weken rusten voordat we gaan bottelen. We zijn echt gek van onze bottel machine. Het is een gave machine die precies 50 cl gin in vier flessen tegelijk kan doen. De snelste wat we ooit hebben kunnen bereiken is 250 flessen per uur!

Daarna gaan we bezig met de dop en de krimpfolie en over naar de etikettenteren machine. De labels hebben we van tevoren afgedrukt op onze etikettenprinter. We zijn gek van de flexibiliteit die dit ons geeft. Het betekent dat we hier of daar een woord kunnen aanpassen of wijzigen. De etiketteren machine doet voor- en achter labels en is ontworpen voor snelheid. De fles gaat erin, twee labels erop, de fles is alweer klaar. Het duurt ongeveer 2 seconden een fles!

caps
brandbox

En dat is het. We kunnen niet alle andere kleine stappen en “herkenbare momenten” beschrijven die we elke keer weer ervaren. Maar nu weet je dat wanneer wij je een fles van onze gin verkopen, deze met zorg en passie is gemaakt. We hebben een gedroogd kruit gepakt en hebben er een heerlijke gin van gemaakt en we hopen dat je ervan geniet!
voordat ze weer vertrokken voor een nieuw leven in de Nieuwe Wereld!